Nieuws

Oprichting Stichting Vlindertuin Lewenborg

Vanaf 28 april 2016 is de Vlindertuin een stichting (KvK 65929055)
Voorzitter: Marlies Ulenbelt, secretaris: Jacobien Klaassens, penningmeester: Ellen Rigtering.

Informatiebord

Dankzij subsidie van het NLA in Groningen is de Vlindertuin een staande informatiekast rijker zijn. Er zal informatie te zien zijn over de meest voorkomende vlinders op de tuin, insecten en andere dieren, waarden nectarplanten. Een aantal foto’s is gemaakt door onze vlindertuinfotografen. Op 27 maart 2015 vond de officiële onthulling plaats door Carla Alma van Water Natuurlijk. Vanaf 28 maart 2015 is de informatie in de kast voor alle publiek te zien.

‘Walk for Infinity’ op de Vlindertuin

vrijdag 30 mei 2014

Deze internationale wandeltocht van Greetsiel (Duitsland) naar Groningen is een initiatief van de Rijksuniversiteit Groningen in het kader van haar 400-jarig bestaan en wordt georganiseerd door en volgens het concept van het wandelfestival Tocht om de Noord.

Wandelaars kunnen een paar routes door Lewenborg kiezen, waaronder een route door de Vlindertuin. De limonade, aangeboden door Hooghoudt, staat klaar!

Feestelijke opening!

Op vrijdag 23 mei 2014 van 15.00 uur tot 17.00 uur

vindt de officiële opening plaats van ons nieuwe tuinhuis en uitgebreide tuin door: Titia Wolterbeek, directeur Vlinderstichting en Charles Capello, vaste portier van de Vlindertuin. Deze middag is voor genodigden.

Op zaterdag 24 mei 2014 van 12.00 uur tot 16.00 uur vieren we feest

met wijkbewoners, andere stadjers, familie, vrienden, kennissen en iedereen die de Vlindertuin een warm hart toedraagt!

Programma:

vanaf 11.30u bakfiets met muziek door de wijk
13.30u – 14.00u optreden van het Groninger Kinder- en Jeugdkoor
14.30u – 16.00u optreden van de swingende band ‘Safari Joe’
Kinderactiviteiten: springkussen, straattekenen en beschilderen van houten vlindertjes.
Verder kunt u stemmen op het beste en mooiste ontwerp voor een logo voor de Vlindertuin. Ter gelegenheid van deze opening is er een informatieboekje gemaakt over de Vlindertuin. Elke bezoeker ontvangt zo’n boekje.

NLDoet

Zaterdag 22 maart 2014 is het weer NLDoet-dag. 

Van 10.00-14.00 uur gaan we op het nieuwe gedeelte van de Vlindertuin aanplanten en zwerfvuil rond de tuin opruimen. Verder zijn er verfwerkzaamheden in het nieuwe verblijf. Doet u mee?
Vanaf 10.00 uur staat de koffie klaar!
Tussen de middag is er soep met broodjes.
Tussen 10.00 en 14.00 uur bent u in ieder geval van harte welkom!

Afvalbakken

Wij zijn op zoek naar de ontwerper van deze afvalbakken op de Vlindertuin. Wie kan tips en informatie hierover geven?

Logo

Sinds kort hebben we een website en een Facebookpagina, maar een logo ontbreekt nog. Wie ontwerpt een logo voor de Vlindertuin in Lewenborg? Bezoekers van het openingsfeest op 24 mei kunnen stemmen op het beste en mooiste logo. De winnaar ontvangt een leuke prijs. Inzendingen vòòr 15 mei 2014 sturen naar: vlindertuinlewenborg@gmail.com.

Facebookpagina

Vanaf 1 januari 2014 heeft de Vlindertuin Lewenborg een Facebookpagina. Als je op de hoogte wilt blijven van nieuws rond de Vlindertuin of als je de Vlindertuin een warm hart toedraagt, like dan onze pagina!

Nieuw verblijf

Onlangs heeft de Vlindertuin een nieuw verblijf gekregen en is de tuin uitgebreid. Aan beide wordt nog gewerkt.