Foto’s, video’s

Hier vindt u alle foto’s, albums en video’s van de Vlindertuin Lewenborg.

 

Comments Box SVG iconsUsed for the like, share, comment, and reaction icons
Waar een nieuwe hobby , diamant painting, eindigt als cadeautje aan de Vlindertuin.
Een tijdje geleden kregen we van een aardige (buur) vrouw uit de wijk, Kitty Hoekstra, deze mooie vlinder. Voor haar een ' verslavende ' hobby met inmiddels téveel eindproducten thuis. Wij zijn er blij mee!
Stichting Vlindertuin Lewenborg
Roer 142k, 9733AL Groningen

IM MEMORIAM MARLIES ULENBELT 

Vrijdag 13 maart in de ochtend in de Vlindertuin,
Vandaag is Nl Doet-dag, ook in de Vlindertuin zijn er allerlei werkzaamheden gepland.
In verband met het corona-virus heeft het Oranjefonds het advies gegeven alle activiteiten op te schorten, een aantal mensen hebben afgemeld maar met drie mensen zitten we aan de koffie om eventuele vrijwilligers op te vangen. Van Bas krijgen we een berichtje dat hij niet komt omdat het met Marlies erg slecht gaat en hij bij Marlies wil en moet blijven. We wisten al enige tijd dat het met Marlies slechter ging, dat de energie steeds meer aan het afnemen was. We besluiten de werkzaamheden van vandaag te cancelen, geven de plantjes nog wat water, die gaan dinsdag wel de grond in!

Aan het eind van de ochtend bereikt ons het bericht dat Marlies is overleden, wat een intens verdrietig bericht en wat een harde werkelijkheid voor Bas, zijn dochter en haar gezin; die akelige ziekte, die vreselijke sluipmoordenaar heeft zijn werk beëindigd, hoe oneerlijk. Marlies nog zo actief en in bloeiende jaren hadden we zo graag meer van het leven gegund, meer nog genietend van haar gezin, sinds kort ook verrijkt met een heerlijke kleindochter….Helaas houdt het op vrijdag 13 maart op!

We zullen ons Marlies herinneren als de bruisende stimulans voor allerlei activiteiten in en rond de Vlindertuin. Vanaf de herstart van de tuin, in 2012, met vernieuwing van de tuin en het tuinhuis, hebben Bas en Marlies zich met veel enthousiasme ingezet. Bas zorgde voor het tuinonderhoud en had en heeft de leiding over de dagelijkse gang van zaken en Marlies stortte zich op de organisatie en randvoorwaarden voor de Vlindertuin. Ze legde contacten met diverse personen, gemeente en andere instanties. Op haar initiatief is de Vlindertuin nu een zelfstandige Stichting, waardoor het mede mogelijk werd om aan fondswerving voor allerlei activiteiten te doen.
 Marlies stond mede aan de basis van de georganiseerde activiteiten, of het nou ging om NLDoet, Burendag, diverse workshops als nachtvlinderavonden en macrofotografie, culturele activiteiten als een Zomeravondvertelling en de Wijn- en ciderproeverij. Zij wist anderen te enthousiasmeren waardoor alles tot in de puntjes geregeld en verzorgd was.
Ook de PR van de Vlindertuin werd door Marlies ter hand genomen; er kwam een informatiebord in de tuin, er is een nieuw informatieboekje van de Vlindertuin uitgegeven, een web-site kwam er evenals een Facebook pagina .… . De Vlindertuin Lewenborg is mede door Marlies heel goed op de kaart gezet.

Ondanks haar terugtreden vanwege haar ziekte in januari 2019, bleef Marlies zich nog actief met het wel-en-wee van de tuin bezighouden, daar is nu een eind aan gekomen.
We houden Marlies in onze gedachten en dat doen we het beste door ons, blijvend en creatief, voor de Vlindertuin te blijven inzetten, voor die mooie groene parel in Lewenborg.

Voor nu, wensen we Bas en zijn dierbaren heel veel sterkte om dit grote verlies een plek te geven.

Namens de Stichting Vlindertuin en alle vrijwilligers,
Ellen Rigtering  en Jacobien Klaassens (bestuursleden van de Stichting)
14 januari 2020
Op vrijdag 13 maart 2020 is het weer NLDoet op de Vlindertuin.
We gaan een trapje maken, zodat kinderen op het Sedumdak van het insectenhotel kunnen kijken. Het plantenassortiment wordt verder uitgebreid en er is wat verfwerk te doen. Rond 15.30u zal de nieuwe poster voor de informatiekast worden onthuld met foto's van Janet Bos. De poster wordt gemaakt door Liselotte van Es.
Bekijk meer...

Video’s

RTVOOG Vlindertuin in Lewenborg telt record aantal vlinders augustus 2015

RTVOOG Vlindertuin feestelijk heropend mei 2014

Goud bezig! [4-8-2013] – RTV Noord

De opening van de Vlindertuin in Lewenborg Groningen 2002